Thursday, January 3, 2013

~TRUE MAN~

kasih IBU membawa ke syurga
kasih AYAH sepanjang masa

IBU
..yang mengandungkan kita selama 9 bulan
..yang berjaga siang malam untuk kita
..yang jadi orang pertama risau jika kita sakit demam
..yang akan mengasihi kita sampai syurga

AYAH
..yang menjadi imam dalam keluarga kita
..yang berusaha membesarkan kita
..yang bersabar dengan kerenah kita
..yang paling sukar dimengerti hati nya

nak nangissss...
i've found a TRUE MAN in my life.. and he is a husband to my mak and AYAH to me. 

Kenapa saya cakap die ialah TRUE MAN? 

"a TRUE MAN doesn't promise, he commits
a TRUELADY doesn't demand, she thanks"

AYAH tidak pernah berjanji, tetapi dia menunaikan
Cinta AYAH buat MAK adalah cinta kurniaan ILLAHI
kerana AYAH menjaga dan bertanggungjawab terhadap amanah Allah iaitu isteri dan anak-anak

AYAH ialah lelaki yang banyak berSABAR ketika suka dan duka
AYAH ialah lelaki yang sentiasa BERSAMA mak ketika susah dan senang
AYAH ialah lelaki yang sentiasa menJAGA mak ketika sakit

saya akan sentiasa SAYANG, HORMAT dan KASIHKAN AYAH kerana dia adalah AYAH yang paling sempurna kurniaan ALLAH


Monday, August 27, 2012

Angan-angan2?

Hmmm.. Mcm dh lama xtravel.. Cewaahh. Macam la travel selalu ek?
Target saya..1 international and 1 local setahun. Tp local xkesah sgt. Unplanned vocation pun jadi gak saya ni. Asalkan ade yg mengajak je.

Angan2 saya, nak g New Zealand pada musim bunga. Pastu buat sandwich n picnic kat taman2 kat sana. Waaahhhh.. Romantic kan? (muntah).. Saya xtau nape saya suka suasana mcm tuh. So perempuan. Xkesah lah. Sekali sekala berjiwa romantic.

Pastu nak g Italy. Bersiar2 guna sampan, breakfast kat cafe2.. Pastu minum coffee (xsuke coffee k). Best travel ni. Dulu cm takot nk kuar malaysia. Ye la.. Org kampung. Lg xdak duit. Nak kene kumpul duit bagai la. Sekali dah kuar Malaysia, macam addicted.

Wish sgt dapat husband yg kaki travel gak. Leh geng. Bila anak2 dah besar, saya ngn husband g travel berdua je. Hahahaha. Romantic sampai tua. (cukup naaini!!)

So now, saya kumpul duit byk2 tuk kesana. Xkesah la kalo blom kawin pun. Syaratnya, cukup duit, saya poii jo.. Best watt..